Studio

 
 

 

Studio

Studio Mosterd werkt voor kleine en grote opdrachtgevers. Van de vormgeving van een gedichtenbundel tot ontwerp en projectmanagement van tentoonstellingen. Vaak begeleiden we het hele proces. Oprichter Annemarie Mosterd is sterk in het samenstellen en aansturen van creatieve teams, die precies aansluiten bij het project of de opdracht. Naast de aan de studio verbonden ontwerpers, fotografen, illustratoren, redacteuren en programmamakers put zij daarvoor uit het netwerk dat in de afgelopen 15 jaar is opgebouwd. Ook ontwikkelt Studio Mosterd eigen projecten, als Stad aan Zee en Anders nog iets. We zijn gevestigd in het Rotterdamse maakkwartier ZoHo. De dynamiek van Rotterdam met al haar verschillende mensen, verhalen en plekken is een onuitputtelijke bron van inspiratie.


beelden.home

 
 
 


Samenwerkingspartners

 
 
 


Ontwerp

Studio Mosterd ontwerpt identiteiten, publicaties, tentoonstellingen en complete campagnes met alle communicatieuitingen die daarbij horen. Met aandacht voor papiersoort, druk, bind- en vouwwijze. Een boekje net iets anders binden of een flyer anders vouwen, hoeft niet duur te zijn, maar maakt wel het verschil. We hebben veel ervaring in de ontwikkeling en vormgeving van educatieve uitgaven en we zijn sterk in ruimtelijke ontwerpen als tentoonstellingen. Het is onze ervaring en overtuiging dat informatie toegankelijker wordt als mensen iets echt ervaren en hun verbeelding wordt aangesproken. We kiezen daarom vaak voor ontwerpen met een knipoog die uitnodigen tot interactie en spelen. De verschillende middelen grijpen daarbij altijd in elkaar en versterken elkaar. Zoals bij festival Duizel in het park en de tentoonstelling Van hier tot Tokio voor het Nationaal Archief, waarbij campagne, expositie en filmwand samen de sfeer bepaalden en het verhaal vertelden over 400 jaar handelsbetrekking met Japan.

 
 
 


Projectmanagement

Studio Mosterd begeleidt met veel enthousiasme het hele productieproces. Een opdracht eindigt pas als de opdrachtgever tevreden is met het eindproduct. Zowel bij grote als kleine projecten treedt Annemarie Mosterd op als projectleider en kunnen we de opdrachtgever – indien gewenst – alles uit handen nemen. Zo waren we bijvoorbeeld naast ontwerper ook projectleider van o.a. de verschillende tentoonstellingen in De Verdieping van Nederland, de campagne Doedok en de identiteit van Pay.nl.

 
 
 


Art Direction & Cureren

Naast projecten in opdracht ontwikkelt en cureert Studio Mosterd eigen creatieve producties. Projecten en installaties in de openbare ruimte, die gaan over de interactie tussen mensen en plaatsen, over onderweg zijn en het (her)ontdekken van het alledaagse. Hiermee wil Annemarie kleine verhalen in de grote stad zichtbaar maken. Zoals Stad aan zee of Anders nog iets

 
 
 


Opdrachtgevers

Studio Mosterd werkte o.a. samen met de volgende opdrachtgevers.  

Kunsthal Rotterdam
Koninklijke Bibliotheek Den Haag
Bibliotheek Rotterdam
Nationaal Archief,  Den Haag
Raad voor Cultuur,  Den Haag
NoSuch Company
Buro V
Music Matters
Johan Idema
V2_
Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam
Rotterdam Festivals
Gemeente Rotterdam
Brand Communicatie
Duizel in het Park
Maritiem Museum Rotterdam
Pay.nl
PCBO Rotterdam
TriviumLindenhof
Care & Able
Jeugdteams Zuid Holland Zuid
Het Onderwijsmuseum
Sirene ontwerpers
Pronk studio
Tappan Communicatie
​Cultuur op School, Zoetermeer
Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
Woonplus Schiedam
WMDC, Rotterdam
Wereld van Witte de With, Rotterdam
Staatsbosbeheer
Oerol
Deltares
Enver