Studio

 

 

 

Wie?

Studio Mosterd is in 2005 opgericht door Annemarie Mosterd. Ze is de verbinder en aanjager binnen Studio Mosterd. Sterk in het samenstellen en aansturen van creatieve teams, die precies aansluiten bij het project of de opdracht. Studio Mosterd wordt enthousiast van opdrachtgevers met een missie of maatschappelijke invloed, zoals innovatieve startups, overheid, gemeenten, natuur- of vastgoedorganisaties. Met Studio Mosterd aan boord heb je een partner die voor je in de bres springt. De grafische achtergrond en de veelzijdigheid van de aan de studio gelieerde disciplines geven flexibiliteit aan de uitkomst van de vraag. Studio Mosterd is goed in het bouwen van bruggen tussen mensen, we spreken de taal van verschillende groepen en lossen communicatieproblemen op door opdrachtgever of doelgroep bij het proces te betrekken. Laagdrempelig, heldere oplossingen, met hoogstaande kwaliteit. Studio Mosterd put ook uit een database met Rotterdamse ambassadeurs. We kennen daardoor de stad tot in alle haarvaatjes. We zijn gevestigd in de levendige Fabriek van Delfshaven. De dynamiek van Rotterdam met al haar verschillende mensen, verhalen en plekken is een onuitputtelijke bron van inspiratie. 


Hoe?

Elke klant en elke vraag heeft zijn eigen aanpak nodig: Kort, bondig en snel of nauwkeurig doordacht en vanuit verschillende hoeken bekeken. Altijd daadkrachtig. Graag doorgrondt Studio Mosterd samen met jou wat de vraag precies is en welke doelgroep we willen bereiken. We komen tot een product dat nieuwsgierig maakt, confronteert of uitnodigt tot gesprek. Zo creëer je betrokkenheid bij jouw doelgroep en komt een boodschap écht aan. Doordat we samenwerken met een groot aantal specialisten en uitvoerders, kan de studio projecten van grote of kleine omvang aan. Deze verschillende vakmensen komen uit het netwerk dat in de afgelopen 18 jaar is opgebouwd.

 
 


Wat?

Studio Mosterd maakt prikkelende concepten, identiteiten, publicaties, ruimtelijke belevingen en complete online of offline campagnes met alle communicatieuitingen die daarbij horen. Met aandacht voor de productie, papiersoort, druk, bind- en vouwwijze. Een boekje net iets anders binden of een folder anders vouwen, hoeft niet duur te zijn, maar maakt wel het verschil. Het is onze ervaring en overtuiging dat informatie toegankelijker wordt als mensen iets echt ervaren en hun verbeelding wordt aangesproken. We kiezen daarom vaak voor ontwerpen met een knipoog die uitnodigen tot actie of interactie. De verschillende middelen zijn tot in de puntjes uitgevoerd en grijpen daarbij altijd in elkaar en versterken elkaar. 

 

 

iconen_3_Tekengebied 1

 

 


Waarom?

Studio Mosterd wil graag ontregelen, nieuwsgierig maken. We vervallen vaak in een dagelijkse routine, groeien vast in patronen op het werk of in het dagelijks leven en die zijn vaak lastig te doorbreken. De wereld om ons heen wordt voller en steeds technischer, waardoor we elkaar in de publieke ruimte op steeds minder plekken écht spreken. In de supermarkt rekenen we af bij een scherm, ontmoeten en winkelen doen we online. Communiceren van persoon tot persoon is niet altijd vanzelfsprekend meer. Terwijl op elke plek en in ieder mens een vat aan kennis en verhalen zit. Studio Mosterd wil laten lachen, confronteren, ogen openen, drempels wegnemen, buiten de gebaande wegen gaan, verbinden, laten ontdekken zoals kinderen dat doen, zonder filter, puur. Volgens ons kan dat, door ook puur te ontwerpen. Luisteren naar jouw klant en doelgroep, effectief, communicatief en direct. 

 

Voor wie?

Studio Mosterd werkte o.a. samen met de volgende opdrachtgevers.  

Kunsthal Rotterdam
Koninklijke Bibliotheek Den Haag
Bibliotheek Rotterdam
Nationaal Archief,  Den Haag
Raad voor Cultuur,  Den Haag
NoSuch Company
Buro V
Music Matters
Johan Idema
V2_
Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam
Rotterdam Festivals
Gemeente Rotterdam
Brand Communicatie
Duizel in het Park
Maritiem Museum Rotterdam
Pay.nl
PCBO Rotterdam
TriviumLindenhof
Care & Able
Jeugdteams Zuid Holland Zuid
Het Onderwijsmuseum
Sirene ontwerpers
Pronk studio
Tappan Communicatie
​Cultuur op School, Zoetermeer
Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
Woonplus Schiedam
WMDC, Rotterdam
Vandereclame
Wereld van Witte de With, Rotterdam
Staatsbosbeheer
Oerol
Deltares
Enver
Hoogheemraadschap Delfland